«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یک نشست غیررسمی با وزرای دفاع کشورهای عضو این اتحادیه ضمن بررسی آخرین تحولات مربوط به شیوع ویروس کرونا بر لزوم معافیت بشردوستانه تحریمها در بحبوحه مقابله جهانی با این ویروس تاکید کرد.
به گفته بورل، دو موضوع اصلی رایزنی این نشست غیررسمی عبارت بودند از: 1- کمک نظامی برای مقابله با بحران موجود در اتحادیه اروپا از منظور شیوع کرونا و 2- تاثیر شیوع کرونا بر سیاست امنیتی و دفاعی مشترک اتحادیه اروپا.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از اقدامات و عملکرد نیروهای نظامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در موضوع کمک به مقابله با شیوع ویروس کرونا تمجید کرد.
در بخشی از این سخنرانی ویدئو کنفرانسی، از بورل درباره مواضع اتحادیه اروپا در خصوص لزوم معافیت بشردوستانه تحریمها در بحبوحه شیوع کرونا در جهان سوال شد.
یکی از حاضران در این سخنرانی ویدئو کنفرانسی از بورل سوال کرد: «آیا وزرای (دفاع اتحادیه اروپا) درباره درخواست سازمان ملل برای رفع بخشهای خاصی از تحریمها به منظور کمک کردن به کشورها برای مقابله با بحران ویروس کرونا صحبت کردند؟ شما روز جمعه در پایان نشست شورای اروپا در این باره حرف زدید. شما دقیقا چه پیشنهادی برای کشورهای عضو اتحادیه دارید؟ این پیشنهاد کی ارائه و منتشر خواهد شد؟»
بورل در پاسخ به این سوال اینطور جواب داد: «کشورهای عضو (اتحادیه اروپا) پیشتر با این موضع که قبلا به شکل بیانیه منتشر شد، موافقت کرده بودند. در این بیانیه ما واضح اعلام کردیم که واقعا حیاتی است که تحریمها مانع از کمکهای بشردوستانه نشوند و به همین دلیل ما حمایتمان را از «میشل باچله» کمسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کردیم و از همه خواستیم شرایط ضروری به منظور اطمینان از این موضوع که در مسیر ارائه کمکهای بشردوستانه تحریمی در کار نباشد را ایجاد کنند.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه پاسخ خود به این سوال بدون اسم بردن از تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه دیگر کشورها از قبیل ایران خواستار معافیت بشردوستانه تحریمها شد.
وی مدعی شد: «از نظر سازمان ملل و اتحادیه اروپا این موضوع روشنی است که تحریمهای ما در موضوع تسهیل کمکهای بشردوستانه مشکل ساز نیستند البته ما از دیگر کشورهایی که تحریمهایی اعلام کردهاند هم خواستهایم که (همانند اتحادیه اروپا) برای تجهیزات و اقلام پزشکی کشورهای تحریم شده شامل کوبا، ایران، کره شمالی، سوریه و ونزوئلا، معافیتهای بشردوستانه اعمال کنند تا تحریمها مانع از ارسال کمک بشردوستانه نشوند.»
یشتر نیز برخی از رهبران سیاسی در دیگر کشورها از جمله در چین و پاکستان خواستار لغو تحریمها علیه ایران در راستای مبارزه با شیوع کرونا شده بودند. چنین درخواستی حتی در آمریکا نیز از سوی برخی سناتورها از جمله «الیزابت وارن» و «برنی سندرز» در مجلس سنا مطرح شده، هرچند دولت ترامپ تا کنون به این درخواستهای جهانی توجهی نداشته است.
دستگاه تحریم ساز سیاست خارجی آمریکا حتی در زمان بحران جهانی شیوع کرونا همچنان به کار خود ادامه میدهد و بی توجه به بحران ناشی از شیوع کرونا که بخش زیادی از جهان از جمله آمریکا را در برگرفته؛ همچنان به تحریم و اعمال فشارهای سیاسی و اقتصادی علیه کشورهای مخالف آمریکا بویژه ایران میپردازد.
در تازهترین اقدام وزارت خارجه آمریکا، چندین نهاد و شرکت در آفریقای جنوبی، هنگ کنگ، امارات و سه شهروند ایرانی در فهرست تحریمهای ضد ایرانی آمریکا قرار گرفته است.
شیوع کرونا در ایران و دیگر کشورهای جهان با نگرانی دیگر کشورها نیز همراه بوده و دیگر کشورها در تلاش برای همکاری جهت جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس هستند.
ارسال نظرات